Entrez une URL
Welkom bij de tool voor Domein-IP-controle van SEOInspectie. Als u een domeinnaam naar een IP-adres wilt omzetten, typt u de volledige URL in het vak en drukt u op Enter. Onze tool geeft u binnen een seconde snel de volledige details van het IP-adres van het domein.
In zoekmachineoptimalisatie is de concurrentie fel en soms intimiderend, maar maak u geen zorgen. Met de hulp van SEOInspectie en de juiste diepgaande tools en handleidingen kunt u het ook. Termen zoals domein en IP komt u dagelijks tegen. Maar de bedreigingen binnen deze SEO-wereld zijn reëler dan de meeste mensen beseffen.
Wat is een domein en een IP?
Zoals elke persoon een naam heeft, heeft elke website ook een naam. In de technische wereld heet deze naam een IP (Internet Protocol). Het IP-adres van uw website is een reeks cijfers gescheiden door punten. Zo begonnen wereldwijde netwerken te functioneren. Maar als mensen voor elke website die ze willen bezoeken een cijferreeks moesten onthouden zoals een mobiel nummer, zou dat een ramp zijn. Het menselijk brein is daar niet voor gemaakt. Een domein is een alfabetische, symbolische en numerieke naam die aan uw website is gekoppeld. Dus wanneer u zoekt naar het SEO-bedrijf Moz, bezoekt u www.moz.com, en “moz.com” is dan de domeinnaam van de website.
Wat is een domein-IP-zoektool en waarom is het belangrijk?
Een domein kan alleen worden gebruikt om de website te openen. Het vertelt u niet waar de website vandaan komt en wie deze beheert. Achter elke website staat een server. Het IP-adres kan u met deze server verbinden. Hiervoor is een domein-IP-zoektool handig. De IP-zoektool van de website kan worden gebruikt om het IP-adres van een website te vinden op basis van alleen het domein. Het IP-adres kan worden gebruikt om geografisch te achterhalen wie de website beheert. Deze geografische locatie wordt gebruikt bij dreiging van een website die spamactiviteiten uitvoert op uw site of wanneer u de locatie van een potentiële klant moet weten.
Gebruik van de IP-zoektool van de website
Als u websites beheert, hebt u waarschijnlijk ervaring met het overstappen naar een andere hostingprovider. Want krachtigere servers zijn nodig als de website groeit. Zodra de site is verplaatst naar een nieuwe server, kunt u met deze IP-controletool bevestigen dat de website inderdaad op de nieuwe server wordt gehost. Met deze tool kunt u dus het IP-adres van de website controleren.
Deze tool wordt ook gebruikt als u wilt controleren waar een specifieke website is gehost. U kunt de hostingprovider niet raden zonder het IP-adres van het domein te achterhalen. Om het IP-adres van de website te controleren, hebt u een online URL-tool voor IP-adrescontrole nodig. Meestal zijn deze tools gratis, maar sommige bedrijven bieden betaalde diensten aan – uiteraard leveren die dan meer gegevens over websites.
Het is ook een DNS-IP-adrescontrole
DNS betekent domeinnaamservers. Elke website is gekoppeld aan een hostingbedrijf dat deze namenservers gebruikt. Meestal worden deze servers aangemaakt als ns1 en ns2. Bijvoorbeeld: de DNS van google.com kan zijn ns1.google.com en ns2.google.com. Maar het is niet verplicht om DNS-servers ns1, ns2, ns3, enz. te noemen – ze kunnen elke naam hebben.
Het Domain Name System (DNS) is de database van het internet. Internetgebruikers openen websites via domeinnamen zoals google.com of moz.com. Webbrowsers openen deze via het IP-protocol. DNS zet domeinnamen om in IP-adressen, zodat browsers verbinding kunnen maken met de servers waar de bestanden zijn gehost.
Elk domein heeft een specifiek IP-adres (zoals 192.168.1.1). U kunt ook zeggen dat DNS de communicatiesoftware is tussen u en de servers van de website.
Wanneer we de WHOIS van een specifiek domein controleren, geeft dat geen IP-informatie van die site. Het toont alleen de DNS waar het domein naar verwijst. Met onze tool kunt u het DNS-IP-adres controleren door deze DNS-adressen gewoon te plakken.
Controleer elk type TLD
U kunt elk type topleveldomein (TLD) controleren. Een TLD is het laatste deel van een domeinnaam na de laatste punt. De meest gebruikte TLD’s zijn .com, .net, .org, .edu en .gov. Maar er zijn honderden andere TLD’s beschikbaar zoals .club, .education, .tools, .info, enz.